Regndroppstekniken

Regndroppstekniken / Se även bilder längre ner efter grundtexten

Regndroppstekniken utvecklades av Gary Young på 1980-talet. Han baserade den på sin forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt på fascinerande information som han fått av en indianhövding hos Lakota Indian Nation i South Dakota, USA.

Indianhövdingen berättade om hur man i generationer har använt sig av en metod att läka kroppen från obalanser och sjukdomar genom en behandlingsmetod som utövas med fjäderlätta strykningar längs ryggraden.
Denna gamla indianska tradition lade grunden till Gary Youngs utformning och utveckling av regndroppstekniken.

Sedan 1989 har RDT (Regndroppstekniken) blivit mycket uppskattad av användare över hela världen tack vare dess möjlighet att ge hjälp med att förbättra onormala tillstånd i ryggraden, såsom skolios, kyfos, Bechterev sjukdom, diskbråck, inflammatoriska tillstånd m.m.

RDT baseras på idén – numera utvecklad genom ett antal vetenskapliga studier – att många typer av skolios och andra ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger ”sovande” längs ryggraden. Dessa patologiska besvär orsakar inflammation vilket i sin tur gör att ryggraden förvrids och vanställs.

RDT är en kraftfull behandlingsmetod som hjälper kroppen att korrigera defekter i ryggradens kurvaturer genom att man använder sig av essentiella nyckeloljor mot virus, bakterier och inflammationer.
Under de år som RDT utövats har den hjälpt många fall av skolios, kyfos och kroniska ryggsmärtor.

Vidare har detta minskat behovet av ryggoperationer för hundratals människor. Genom att integrera Vita Flex (Se nedan) och massage hjälper de kraftfulla essentiella oljorna till med att justera kroppen både strukturellt och energimässigt.

Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet är RDT också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress.

Vita Flex Teknik betyder ”Vitalitet genom reflexer ”.
Med Vita Flex Tekniken lägger man på de eteriska oljorna på kroppens kontrapunkter. Den helande energin sätts igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna.

Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemets vägar fram till den punkt där det är ett brott i den elektriska strömbanan (kretsen) vilket visar sig vara relaterat till en energiblockering orsakad av gifter, trasiga vävnader eller syrebrist. Detta kontroll-reflex-system omfattar hela kroppen och sinnena och utlöser olika typer av spänningar, blockeringar och spänningar.

Denna teknik sägs ha sitt ursprung från Tibet, för flera tusen år sedan, långt innan akupunkturen upptäcktes.


De oljor som används inom RDT är följande:

VALOR

Frekvensen av denna oljeblandning är densamma som vår ryggrad. Oljan som består av Rosenträd, Blå Renfan, Frankincense och Gran balanserar elektriska energier i vår kropp.
Den gör att vi kommer över rädsla och motstånd, ger oss styrka, mod, förtroende och ökar vår självaktning.
Valor kan användas under fötterna och på kroppen som en parfym.

OREGANO

Oljan verkar som antivirus, balanserar matsmältningen och stärker vitala delar av kroppen. Oljan som är grundande och balanserande stärker känslan av säkerhet.

TIMJAN

Oljan hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom, är antivirusskyddande, är bra vid hosta och heshet. Oljan ger energi vid stress och svaghet.

BASILIKA

Oljan är bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och är avslappnande vid muskelkramp, hjälper vid inflammation och befrämjar ett öppet sinnelag.

CYPRESS

Oljan förbättrar cirkulationen och öppnar andningsvägarna. Den hjälper till vid svullna leder, åderbråck, celluiter, den lindrar kramp, är lugnande och grundande. Oljan är stärkande och hjälpande och inger en känsla av säkerhet vid en förlust.

VINTERGRÖNA

Oljan är antiinflammatorisk och smärtstillande. Den är bra för både ben, muskler och ledbesvär. Oljan kan hjälpa vid ledgångsreumatism och tinnitus, den höjer, öppnar, och ökar medvetandet i känselsinnet.

MEJRAM

Oljan är muskelavslappnande, den lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Oljan ger energi vid stress och svaghet.

PEPPARMINT

Oljan är antimikrobisk, den höjer och öppnar känselsinnet. Den är bra för nerver och kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Den samarbetar bra med de andra oljorna. Oljan stimulerar cirkulationen och medvetandet, den hjälper också minnet.

AROMA SEIZ

Den här oljeblandningen består av basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Oljan är avslappnande och lugnande, den lindrar spända, ömma och trötta värkande muskler, är bra vid sportskador. Oljan motverkar trötthet och stress.

OTHO EASE

Detta är en oljeblandning av vetegroddsolja, vindruvsolja, sötmandelolja, olivolja. Oljan består också av björk, enbär, mejram, röd timjan, vetiver, pepparmint, eukalyptus och citrongräs.
Oljan lidrar vid muskelvärk, sportskador, vrickningar och mindre svullnader. Den skapades efter omfattande tester och används idag på Europeiska sjukhus. Oljan användes på ryggen för en skön massage som avslutning på RDT.